p348xn3rd8

Onthaasten | Bezinnen in de zomer

8 t/m 11 augustus 2017 | eigentijdse retraite

Vier dagen vol rust, ruimte en mogelijkheden Stop! Onthaast, sta stil of kom juist weer in beweging. Deze stille dagen in de zomer zijn hét moment om weer helemaal op te laden. Trek je terug uit de drukte van het dagelijks leven en neem echt even tijd voor jezelf. 

giotto

Stil worden | Mindfulness en zijn westerse oorsprong

18 t/m 20 augustus 2017 | door Giotto Cultuurprojecten

Keer terug naar je cel en ga zitten, en de cel zal je alles leren

– Abt Mozes

 

Mindfulness staat zeer in de belangstelling. Beoefenen ervan lijkt te kunnen leiden tot verminderen van stress, versterken van het immuun-systeem en beter omgaan met emoties. Mindfulness gaat over aandacht en onderscheidingsvermogen. Het houdt zich bezig met het richten van de aandacht en het ontwikkelen van een open accepterende houding tegenover gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties. Meestal zoekt men de oorsprong van mindfulnessmeditatie in de boeddhistische traditie, maar inspirerende varianten van de training van aandacht, inzicht en contemplatie die naadloos aansluiten bij onze cultuur zijn te vinden bij de oorsprong van de christelijke traditie. Onder meer bij de wijze woestijnvaders en woestijnmoeders uit de 4e en 5e eeuw. Zij hebben zichzelf in de stilte leren kennen en een diep inzicht gekregen in de menselijke aard. Met hun oefeningen werkten ze aan stil worden en ontwikkelden een stabiele geest, onderscheidingsvermogen en compassie. 

jeroen

24 uur met Jeroen

24 en 25 augustus 2017 | door Inclusi

 

Hoor zacht je naam, noem de ander en vertel. Hoor zacht de ander, noem je naam en weet. 

folder-kjk-DEF-voor-web

Ken je Kracht, oktober 2017

2 t/m 5 oktober 2017

een krachtige impuls om te leven en werken vanuit oorspronkelijke talenten 

Ken je Kracht is een bewezen formule die helpt om terug te keren naar je kern. In deze veeleisende tijd komt het regelmatig voor dat mensen in hun leven voelen dat ze hun innerlijk kompas kwijt zijn. Ben ik met de juiste dingen bezig? Verhoud ik mij op de juiste manier tot situaties en mensen om mij heen? Voel ik me thuis in mijzelf of ben ik een beetje vervreemd van mezelf? Wat is het appel vanuit mijn werkomgeving en hoe reageer ik daarop? Raak ik mezelf kwijt of blijf ik in verbinding met wat voor mij belangrijk is?

folder-workshops-05-sf-1

Workshop Benedictijns tijdmanagement

13 oktober 2017 | door Inclusi

In deze workshop wordt de wijsheid van Benedictus vertaald naar de praktijk van vandaag. Benedictijns 'tijdsmanagement' werpt een licht op de kunst van het beginnen, het ophouden en het vinden van de juiste houding tussen het beginnen en het ophouden. Als je deze kunst verstaat heb je het nooit meer 'druk'. Leer in deze workshop hoe de wijsheid van Benedictus jou kan voeden in levensoriëntatie en levensstijl. Een workshop die groot impact kan hebben op hoe je je wil verhouden tot de dagelijkse drukte die elke dag op je afkomt.

beweging

Passie voor compassie

10 t/m 12 november 2017 | door Beweging van Barmhartigheid

Wij vinden het – juist in deze tijd – belangrijk om samen te zoeken naar wat ons verbindt. Gebeurtenissen binnen en buiten ons land zetten de verhoudingen tussen bevolkingsgroepen onder druk. Er is angst voor elkaar en die angst kan een voedingsbodem zijn voor extremisme en radicalisering. Een ontwikkeling die op zijn beurt een sterke reactie oproept vanuit de samenleving. En die zich vaak uit in polariserende standpunten. Wij willen zoeken naar mogelijkheden om de verschillen te overbruggen. We doen dat vanuit de begrippen barmhartigheid, compassie en mededogen; het zijn sleutelbegrippen in alle levensbeschouwelijke tradities.

hans alma 2

Jouw professionele dilemma's in een ander perspectief

17 en 18 november 2017 | door Hans Alma en Ivo Brughmans

Wil je eens door een heel andere bril kijken naar je professionele dilemma’s? Wil je de kracht van de paradox ervaren en leren spelen met tegengestelde perspectieven? Wil je je verbeelding trainen om je werk een extra dimensie te geven? En wil je goede gesprekken voeren over wat je werk voor jou betekent? Dan biedt onze cursus maatwerk voor jou.